[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kicsit fura módon jött létre ez a versem. Lyonban van egy étterem a Trianon. Beültem és nagyon régi fotókat nézegettem ami ebből az időből került az étterem birtokába. Megihletett. Majd egy hétre rá elmentem oda ahol megkötötték ezt a hírhedt szerződést.

Trianon.

Sóhajom száll a " Hetek " magyar városai felett,

Tépett lelkek keserűen panaszolják a magyar nemzetet,

Magukra maradtak magyarjaink s bitorolják idegenek földjeiket,

S ti hazafiak, tenyereteken hordozzátok e tolvaj csőcseléket.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

A " Barna " román vitte a szép vadregényes Kárpátokat,

A " koldus " olasz áriázva lezárta kikötői kapunkat,

A jugó s cseh marcangólja TITOI-BENESI múltjukat,

A horvát karöltve az osztrákkal s lengyellel mutogatják vagyonunkat.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Magyarok, nevetek vagyon, de érzéstek halott,

Engedtétek elvinni az őseink vérével összekuporgatott vagyont,

Cselszövőknek fizettünk millió dollárokat s fogganatlan átkot,

Mellé folyót, melynek partjai magyarjaink könnyeitől ázott.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Mire vártok! a német ölelte német Dédéerjét,

S mi gyáván, nyusziként nyalogatjuk Trianon seggecskéjét,

Nincs ember ki megvédené a magyarok becsületét,

Ki a " Hetek"-től visszahozná a magyarok elveszett történelmét.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

S a kicsiny Magyarországon megtört sóhajom suhan tova,

A gyilkos országok-e hon vagyonkáján rágódnak vinnyogva,

S örülünk? már pucéran táncolunk Himnuszunk dalára,

Vitézi dumánk szégyene nyáladzik szózatunknak hallatára.

Válasz

varga julianna üzente 13 éve

Orulok mindenkeppen a tortenesz tudosur munkassaganak ami biztos nem keves idejebe kerult ,hogy utana nezzen es jarjon az igazi multnak . Itt az ideje mindenki fogjon hozza es olvassa el mert biztos erdekes dolgokat tart fel . Ne jojjunk azzal a hamis tortenelemmel ,ne csamcsogjunk rajta mint a kutyak a loloncon ,biztos erdekes dolgokat tar fol amivel mar mas szinben latjuk a vilagot mindenki hasznara ! Ha szabad megjegyeznem en magyarorszagrol jottem ide es boldog vagyok, hogy a szekely es roman emberekben olyan oszinte jo baratokra talaltam mint otthon . A hivatalokban nem beszeltunk egy nyelven es tolmacsra volt szuksegem de rendkivul udvariasak voltak velem szemben ugvy mint othon!!Eppen a minap tortent velem meg ,hogy az itteni magyar ember egyike ugy megalazott ahogy illik egy embert munka vallalasom alkalmabol ,de nem altalanositok es egyetlen egy ember hibajabol es nem neheztelek senkire sem miatta . Talan o is rajon idovel hol kovetett el hibat mint annyi mindenki mas . Minden ember sajat hibajabol tanul es ugy valik bolccse es jobb emberre ,meg hiszek ebben az osi mondasban amit nagymamamtol hallottam .

Válasz

Gross Róbert üzente 13 éve

Szüleim erdélyiek voltak,a második világháború után kellett elhagyniuk Erdélyországot,amit sosem tudtak megemészteni.Ők meséltek nekem arról,hogy voltak hasonló román barátaik,akik akkor is az önálló Erdélyország hívei voltak.

Válasz

Szathmáry Olga Ottilia üzente 13 éve

Köszönöm, hogy közreadtátok "a humanista román" történész gvázi "beismerő vallomását", amit történelmi kutatásai alapoztak meg.

Milyen forradalmi a közlése, hiszen 1990-ben tette közzé!

Micsoda bátorság!

Akkor, amikor a történészek egymással folytattak harcot, hogy a magyarság helyét szerepét és történelmét meghamisítsák az I. Világháború óta. Trianoni gyalázatukat elfedendő köztörvényes bűncselekményt követtek el a történelem meghamisítása terén.

Ugyanakkor jön egy román történész, aki kiáll az Erdélyi magyar büszkesége révén a MAGYAR IGAZ MÚLT MELLETT!

Ez is igazi forradalmi tett!

Bizonyítéka annak, hogy nem a nemzetek együttélésével van probléma,
hanem a mindenkori POLITIKÁNAK ÉS AZOK KISZOLGÁLÓINAK tetteivel!

Már nem hagyjuk, nem hagyhatjuk, hogy történelmünk, magyarságunk eltiporják! Tudatunkat bemocskolják és gyáva bírkává degradáljanak!

Tisztelettel és főhajtással: Szathmáry Olga Ottilia

Engem is kötelez ŐSEIM becsülete, hiszen Szathmáry Dániel és Károly Szilágysomlyóról a 31. Honvéd Zászlóalj ezredeseként, századosaként
tettek a Magyar Nép Szabadságáért. Ezáltal feladatom Apám, Nagyapám, Ükapám örökét a saját mikrokörnyezetemben folytatni, hiszen a vér nem válik vízzé! Hál'Istennek három gyermekem szintén folytatja történelmileg determinált felelősségünk.

Szathmáry Olga Ottilia

Válasz

MERCZ GYULA üzente 13 éve

Nekem is a tiéd, kedves Annamária! (De szép neved van!) Az erdélyi ember nem a kapkodásáról híres. Ott élnek már 1000, vagy 15000 esztendeje meseszép égig érő hegyek között, és vigyázzák ami rájuk lett bízva. Tisztességgel, becsülettel, foggal és körömmel. Mert tudják, hogy a víz szalad, de a kő, a kő, az mindvégig megmarad.

Válasz

Both Mária üzente 13 éve

Mire összekerűlne a kemény alap és megfoghatnánk egymás kezét már nem nagyon lesz aki kinyújtsa magyar és német részről.Addig elfogyunk.A fiataljaink elmennek egy jobb és szebb jövő reményében külföldre.Mi idősek pedig rég nem leszünk,amikor még mindig az "apró lépések"politikájával topog egyhelyben az RMDSz.

Válasz

Wegmann Annamaria üzente 13 éve

Gyula!
Tetszik a hozzaszolasod !

Üdv:Annamaria

Válasz

Wegmann Annamaria üzente 13 éve

Szabo Gergely verse nekem tetszett, csodalkozom, hogy senki nem szolt hozza. Ketszer - haromszor ha elolvasod rajössz, igen, ez tiszta szivböl falado
vers.

Válasz

szabo attila üzente 13 éve

Kutyából nem lesz szalonna!
A fent említett ÖNÁLLÓ ERDÉLY pedig csak leányálom!
Addig míg nincs politikai akarat,ahhoz,hogy megismertesse a román történelmi kutató társaság,az ország ifjaival a románság eredetét, mindaddig saját hazugságuk mögé bújva szítják a sovinizmust,a magyarellenségeskedést!
Márpedig ha valamilyen formában Erdély jövőjét boncolgatjuk,az ,ha ilyen kerékvágásban fog menni,mint ahogy most megy,akkor még az űkunokáink sem érik meg,azt amit Bratianu ur merészel álmodni!
Hazugságra nem lehet építeni!.....de kemény alapra ...arra igen!
Na erre a kemény alapra kell összekeresni a követ....mint amilyen Bratianu ur is. Sajnos azok a kövek nagy távolságra vannak egymástól,és későre fognak kemény alappá összeállni!!!

Válasz

Benedek János Gizella üzente 13 éve

Ezt én már rég tudtam tőbb tőrténelmi kőnyvet olvastam evel a témával kapcsolatosan ,igy igaz az oláhok bejőtek Erdélybe mind pásztorok főld művelők,soha nem volt Erdély Román főld amit nap mind nap emlegetik a Román médiák TV,ujságok.Csak sajnos,hohy a komonista rezsinben nem tanitották a valos tőrténelmet és ezért van a sok konfliktus a két nemzet kőzt.

Válasz

zsiga janos üzente 13 éve

lassan kiderül az igazság!!!!!!!!!! ÉLJEN

Válasz

MERCZ GYULA üzente 13 éve

Néhány napja azon tünődtem, mi lehet a legnagyobb Magyar érték? Talán tisztelni más nemzetek tagjait, és az általuk képviselt értékeket. Akkor talán ők is hasonló képpen fognak tisztelni benünket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ámen!

Válasz

Szabó Gergely üzente 13 éve

Ez már nagyon nagyot jelent, amikor egy román tudos öszintén bevallja az igazságot

Válasz