Csíkszereda: Tavaszi ízek versenye

Szeretettel köszöntelek a Csikiak klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 953 fő
  • Képek - 1294 db
  • Videók - 948 db
  • Blogbejegyzések - 603 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 232 db

Üdvözlettel,

Csikiak klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csikiak klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 953 fő
  • Képek - 1294 db
  • Videók - 948 db
  • Blogbejegyzések - 603 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 232 db

Üdvözlettel,

Csikiak klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csikiak klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 953 fő
  • Képek - 1294 db
  • Videók - 948 db
  • Blogbejegyzések - 603 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 232 db

Üdvözlettel,

Csikiak klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csikiak klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 953 fő
  • Képek - 1294 db
  • Videók - 948 db
  • Blogbejegyzések - 603 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 232 db

Üdvözlettel,

Csikiak klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tavaszi ízek versenye
Both Ildikó | 2012.04.28. [12:40] | Utolsó módosítás: 2012.04.28. [12:49]

Folynak az előkészületek a Szent György-napi főzőversenyen, a Tavaszi Ízek Versenyén. Idén 14 csapat méretkezik meg bográcsfőzésben, a vendégek különféle ízeket kóstolhatnak: vaddisznógulyást, babgulyást és báránypörköltet is.

 

fozoverseny_b

Tizennégy csapat vállalkozott idén, hogy összeméri tudását a bogrács mellett, az ASIMCOV és a Szabadtűzi Lovagrend által szervezett főzőversenyen. A benevezett csapatok sátrat, bográcsot, asztalt kaptak, viszont a fűszerekről, kötényekről, asztaldíszítésről, egyhasználatú tányérokról, evőeszközökről és egyebekről ők maguk gondoskodtak. Az előkészületek már javában folynak, az asszonyok hidegtálat készítenek és díszítik az asztalokat, a férfiak pedig a bográcsok mellett állnak és főzik a különféle ízletes ételeket. A verseny során harminc fő részére kell főzni szigorúan bográcsban készített ételt, de hidegtál, házikenyér, házi savanyúság, házi süteménydesszert, háromszéki ásványvíz is helyet kaphat az asztalon, ezt is díjazza majd a zsűri.

 

A tizennégy csapat között van az ASIMCOV és a Szabadtűzi Lovagrend csapata, de a Vidám nagyik és a Bencefalvi Buffogók is jelen vannak. A főzőversenyen különleges vadhúskészítményeket is megkóstolhatnak a vendégek, a Honőr csapata vaddisznógulyást készít, de szarvaskolbászt, sonkát, mangalicaszalámit is megkóstolhatnak az érdeklődők a csapat asztalánál.

 

honor_b

A hattagú zsűri elnöke Sikó Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetője, illetve számos gasztronómiai rendezvény zsűrijének elnöke. Mellette Vargáné Tánczos Gyöngyi zsűrizik, ő a magyarországi Nemzeti Külgazdasági Hivatal osztályvezetője, de Bagoly Miklós Levente ASIMCOV-elnök, Albert Lucia vállalkozó, Könczei Csaba, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság elnöke és Nagy Lajos cégvezető, a Szabadtűzi Lovagrend tagja is helyet foglal a zsűriben.

 

A főételek már készülnek, a főzés végén pontozza majd a zsűri az elkészített étel ízét, felszolgálását is. A látogatókat szintén megkínálják a bográcsételekből, hat lejért érmét vásárolhatnak, amelyet átadnak a csapatoknak, ahol meg szeretnék kóstolni az elkészült finomságot. A bográcsételek délután 2 óra körül készülnek el, akkor lehet majd megkóstolni is, a zsűri értékelését követően.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu