Szeretettel köszöntelek a Csikiak klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csikiak klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csikiak klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csikiak klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csikiak klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csikiak klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csikiak klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csikiak klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Folynak az előkészületek a Szent György-napi főzőversenyen, a Tavaszi Ízek Versenyén. Idén 14 csapat méretkezik meg bográcsfőzésben, a vendégek különféle ízeket kóstolhatnak: vaddisznógulyást, babgulyást és báránypörköltet is.
Tizennégy csapat vállalkozott idén, hogy összeméri tudását a bogrács mellett, az ASIMCOV és a Szabadtűzi Lovagrend által szervezett főzőversenyen. A benevezett csapatok sátrat, bográcsot, asztalt kaptak, viszont a fűszerekről, kötényekről, asztaldíszítésről, egyhasználatú tányérokról, evőeszközökről és egyebekről ők maguk gondoskodtak. Az előkészületek már javában folynak, az asszonyok hidegtálat készítenek és díszítik az asztalokat, a férfiak pedig a bográcsok mellett állnak és főzik a különféle ízletes ételeket. A verseny során harminc fő részére kell főzni szigorúan bográcsban készített ételt, de hidegtál, házikenyér, házi savanyúság, házi süteménydesszert, háromszéki ásványvíz is helyet kaphat az asztalon, ezt is díjazza majd a zsűri.
A tizennégy csapat között van az ASIMCOV és a Szabadtűzi Lovagrend csapata, de a Vidám nagyik és a Bencefalvi Buffogók is jelen vannak. A főzőversenyen különleges vadhúskészítményeket is megkóstolhatnak a vendégek, a Honőr csapata vaddisznógulyást készít, de szarvaskolbászt, sonkát, mangalicaszalámit is megkóstolhatnak az érdeklődők a csapat asztalánál.
A hattagú zsűri elnöke Sikó Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetője, illetve számos gasztronómiai rendezvény zsűrijének elnöke. Mellette Vargáné Tánczos Gyöngyi zsűrizik, ő a magyarországi Nemzeti Külgazdasági Hivatal osztályvezetője, de Bagoly Miklós Levente ASIMCOV-elnök, Albert Lucia vállalkozó, Könczei Csaba, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság elnöke és Nagy Lajos cégvezető, a Szabadtűzi Lovagrend tagja is helyet foglal a zsűriben.
A főételek már készülnek, a főzés végén pontozza majd a zsűri az elkészített étel ízét, felszolgálását is. A látogatókat szintén megkínálják a bográcsételekből, hat lejért érmét vásárolhatnak, amelyet átadnak a csapatoknak, ahol meg szeretnék kóstolni az elkészült finomságot. A bográcsételek délután 2 óra körül készülnek el, akkor lehet majd megkóstolni is, a zsűri értékelését követően.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!